{{ 300 | minutesToRead }}

برای دانشجویان لپ تاپ بهتر است یا تبلت

در دنیای امروزی استفاده از تبلت و لپتاپ به جزئی جدایی ناپذیر از زندگی جوانان و به خصوص دانشجو ها و دانش آموز ها تبدیل شده است.تبلت ها از ابتدای ورود به بازار با استقبال چشم گیری از سوی کاربران مواجه شدند. کمی قبل تر از ورود تبلت ها به بازار لپ تاپ ها حرف اول را می زدند و کاربران بیشتر کار های خود را با آن ها انجام می دادند. هر یک از این گجت ها دارای نقاط قوت و ضعفی می باشند. قصد داریم در ادامه به بررسی کارایی تبلت ها در محیط های آموزشی پرداخته و آنها را با لپ تاپ ها مقایسه کنیم.  اگر بین خرید این دو محصول برای استفاده در دانشگاه دو دل هستید با سخت افزار همراه باشید.

اندازه و قابلیت حمل

لپ تاپ ها از وزن بیشتری نسبت به تبلت ها برخوردارند. متوسط وزن هر لپ تاپ 2 کیلوگرم  و وزن تبلت ها حداکثر کمتر از 400 گرم می باشد و این یک اختلاف بسیار زیاد در قابلیت حمل بین این دو وسیله را نشان  می دهد. از تبلت ها می توان برای فیلم دیدن بازی کردن و حتی خواندن استفاده کرد البته لپ تاپ ها هم توانایی انجام این کار ها را نیز دارند. با این حال بدون شک حمل بیش از اندازه لپ تاپ ها در طول روز درون یک کیف دستی یا کوله پشتی کمی ناراحت کننده باشد و می تواند در دراز مدت مشکلاتی را از جمله کمردرد را به وجود آورد.

 عملکرد باتری

با تبلت ها معمولا می توان به طور متوسط تا 10 ساعت به کار مداوم بدون نیاز به شارژ پرداخت اما این زمان در لپ تاپ ها بین 3 تا  5 ساعت می باشد.نکته ای دیگر که وجود دارد عدم نیاز تبلت ها به شارژر جدا گانه است و میتوان آن ها را با شارژ های گوشی های هوشمند نیز شارژ کرد اما شارژر های مخصوص لپ تاپ ها معمولا سنگین و دست و پا گیر هستند .

کارایی

اگر قصد نوشتن چیزی در دفترچه یاداشت دستگاه خود دارید در تبلت ها فقط با زدن یک دکمه و باز کاردن برنامه مورد نظر میتوانید این کار را انجام دهید اما در لپ تاپ ها سرعت شروع به کار بسیار پایین تر است و بعضا در برخی از لپ تاپ ها برای شروع به کار یک دقیقه زمان نیاز است!!! اما نباید از این نکته غافل شد که تبلت های اندرویدی یا ios  از سیستم عامل ساده تری نسبت به لپ تاپ های ویندوزی برخوردارند و قدرت پردازشی آن ها در کارهای گرافیکی و پردازشی به مراتب پایین تر است.

 قیمت

تبلت ها در مقایسه با لپ تاپ ها از تنوع کمتری برخوردار هستند و برای خرید یک تبلت قدرتمند که توانایی انجام کار های تجاری یا درسی را داشته باشد باید هزینه ای تقریبا به اندازه یک لپ تاپ میان رده را پرداخت اما لپ تاپ ها پذیرای تغییرات سخت افزاری هستند  که میتوان به انتخاب نوع رم ،پردازنده و….  اشاره کرد. یکی از مشکلات تبلت ها عدم پشتیبانی از پورت های مختلف به طور پیش فرض می باشد اما در رقیب آن ها یعنی لپ تاپ ها تقریبا تمام پورت ها و درگاه های مورد نیاز را روی خود دارند و بیش تر اوقات نیازی به خرید محصولات جانبی نخواهید داشت.

 لوازم جانبی

تبلت ها وسایل بسیار ساده ای هستند که اکثر آن ها از ابزار هایی که در لپ تاپ ها بسیار محبوب هستند مانند موس و کیبورد پشتیبانی نمیکنند. همچنین تبلت های فضای زیادی برای ذخیره سازی فایل ها ندارند و برای این کار به ناچار باید از حافظه های ذخیره سازی جانبی استفاده نمود.در یک لپ تاپ میان رده حداقل حافظه ذخیره سازی 500 گیگابایت میباشد که از این نظرآنها را بسیار جلوتر از تبلت ها قرار می دهد.

صفحه نمایش

برای نوشتن یک متن طولانی 20 صفحه ای نبود کیبورد فیزیکی و استفاده از کیبورد مجازی در تبلت ها میتواند آزار دهنده باشد. حتی با آمدن کیبورد های بلوتوثی باز هم این کار دشوار است چون این دسته از صفحه کلیدها کوچک بوده و قابلیت های کمتری نسبت به کیبورد های عادی دارند. سایز صفحه نمایش تبلت ها بین 8-11 اینچ میباشد که در مقابل ، لپ تاپ ها دارای سایزی بین 13-15 اینچ و در بعضی از آن ها این اندازه تا 17 اینچ نیز می رسد. خواندن کتاب یا نوشتن متن در تبلت ها با وجود راحت تر و لذت بخش تر بودن به علت فاضله نزدیک آن ها با چشم میتواند آسیب های بینایی به همراه داشته باشد به همین علت اکثر کاربران تبلت هایی با اندازه بزرگ تر را انتخاب میکنند.

 جمع بندی

با داشتن قابلیت حمل راحت ،دسترسی سریع و قدرت پردازشی و باتری قدرتمند میتوان تبلت های ویندوزی را جایگزین مناسبی برای لپ تاپ ها دانست. اگر چه مانند هر وسیله دیگری تبلت ها هم دارای نقاط ضعفی هستند که با دانستن این نقاط ضعف و کارایی آن ها با توجه به نیاز خود می توان وسیله مورد نیاز خود را خریداری کرده و از آن لذت برد.

avatar
  • avatar

    {{comment.comment}}